ERASMUS +
ERASMUS+ WIZYTA W POLSCE
Dzień trzeci - Warsztaty kulinarne
Trzeci dzień rozpoczął się zwiedzaniem Starego Miasta w Warszawie. Nasi goście podziwiali wnętrze Zamku Królewskiego i spacerowali staromiejskimi uliczkami.
Po powrocie do Babic odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których nasi nauczyciele pokazywali przyjezdnym, jak przyrządzić polskie tradycyjne świąteczne potrawy. I tak powstały: śledzie na kilka sposobów, kapusta z grzybami, czerwony barszcz, pierogi w różnych wersjach smakowych, kompot z suszu, kluski z makiem, pasztet świąteczny oraz aromatyczne pierniczki.
Goście byli bardzo zaangażowani w gotowanie, zadawali mnóstwo pytań dotyczących receptur, porównywali nasze dania ze swoimi smakami. Na koniec odbyła się degustacja pierogów. Wszyscy próbowali i chwalili smaki. Może dlatego, że uczestniczyli w przygotowywaniu?